Index | Esittely | Uutisia | Koirani | Pentuja | Pentueet| Info | Kuvia | Yhteystiedot | Vieraskirja

 

Hei ja tervetuloa kotisivuilleni.

Olen Heidi Andersson ja asustelen Masalassa, Kirkkonummella. Kotona on tällä hetkellä 3 lammaskoiraa Drover´s Very Best "Helli", Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtal "Sampo" ja Soft Motion´s By My Side "Esmeralda".

Soft Motion´s By My Side Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal Soft Motion´s Business Card

Jo vuodesta 1974 olen tehnyt tuttavuutta lammaskoiriin. Sillä mummillani oli sijoituksessa Satu Tannerin kasvatti ja koiria tuli nähtyä kesäisin muutoinkin.

Ensimmäinen oma lammaskoira saapui perheeseeni v.1999 heinäkuussa. Se ei ollut todellakaan mikään suunniteltu juttu. Äitini oli menossa Drover´s kenneliin hakemaan joukon pienintä urosta itselleen ja minä menin mukaan. 14:sta pennusta rupesinkin katselemaan mieleistäni. Drover´s Unique Surprise "Kamu" ilmestyikin perheeseeni syntymäpäivälahjan muodossa. Nimikin tuli sen mukaisesti.

"Kamun" kanssa naurattettiin kansaa agilityn merkeissä. Intoa riitti aina tähän lajiin. "Kamun" toinen intohimo ylitse muiden oli kuitenkin autoilu. Autossa oltaisiin voitu vaikka asua. Nukkua ei voitu vaan piti olla koko matkan ajan tarkkana.

"Nuppu" Bab At The Bowster´s Superdrover saapui Hollannista v.2001 syyskuussa. Ajatus näyttelykoirasta kyti mielessäni. Kamun kanssa kun ei kannattanut näyttelyihin mennä, syynä alapurenta. En kahta kertaa miettinyt, kun minulle tarjottiin "Nuppua" sijoitukseen. Siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa muodostuikin haaveeksi saada oma kennelnimi ja mahdollisia omia pentuja.

Kasvattajanperuskurssin suoritin v.2003, mutta oman kennelnimen sain kuitenkin vasta 2004. Samoihin aikoihin kuvasimme "Nupun" lonkat. Tulos ei ollut sitä mitä toivoimme. Vanhaenglanninlammaskoirilla kun on tiukat vaatimukset terveystuloksissa, "Nuppua" ei siis voinut käyttää jalostukseen.

"Helli" Drover´s Very Best syntyi Drover´s kenneliin lokakuussa 2003. Tästä koirasta minulla on suuret odotukset, sillä olen ollut mukana astutuksesta lähtien. Nähnyt kehityksen synnytyksestä tähän hetkeen. "Helli" käytettiin virallisissa kuvissa reilun vuoden vanhana ja tulos oli täysi kymppi. Lonkat A/A ja kyynäreet 0/0.

"Helli" toteutti haaveeni saaden kesäkuussa 2006 4 poikaa ja 4 tyttöä. Kotiin jäi kasvamaan yllätyksellisesti yksi poika Soft Motion´s Am I Hot Gossip "Hjallis", joka nykyään asustelee hyvien ystävieni luona Kauniaisissa. Nartuista Soft Motion´s All The Moves "Isa" lähti Vaasaan asti sijoitukseen.
B-pentue syntyi vihdoin ja viimein 29.4.2008. 6 poikaa ja 4 tyttöä. Kotiin jäi tällä kertaa yksi tyttö Esmeralda ja sijoitukseen meni poika Soft Motion´s Bounty Hunter "Tosse". Monen mutkan johdosta poika ei lähtenytkään alkuperäiseen paikkaansa vaan jäi tänne Suomeen. Onneksi Jonnalla ja Villellä oli kova "pentukuume" ja Tosselle löytyi hyvä koti Helsingistä.

Tarkoituksenani on kasvattaa pienimuotoisesti rotumääritelmän mukaisia iloisia ja sosiaalisia lampureita. Noudattaen Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n pentuvälityssääntöja sekä rotumme PEVISA-ohjeita. Kaikki sopimukset tehdään Suomen kennelliiton kaavakkeilla ja ohjeiden mukaisesti. Pentuni käyvät aina eläinlääkärin tarkastuksessa, jossa ne myös sirutetaan.

Suomen Bobtailkerho ry.n hallituksessa ( nykyinen Vanhaenglanninlammaskoirat ry.) puheenjohtajan tehtävissä toimin vuosina 2007-2008. Hallituksessa istuin jo vuodesta 2003 mistä osan toimin myös sihteerin tehtävissä.

Kuvassa minä ja Drover´s April Love"Lilli"