INDEX ESITTELY UUTISIA KOIRANI PENTUJA INFO KUVIA VIERASKIRJA

 

Hei ja tervetuloa meille!

Meidät löytää Veikkolasta Kirkkonummelta hyvin läheltä Helsinkiä, mutta kuitenkin kotimme sijaitsee ihan maalla. Täällä olemme asustelleet 2012 syksystä alkaen ja projektimme piha kuntoon jatkuu aina vain... sitä mukaa, kun emäntämme Heidi sitä laittaa me karvaiset pistämme kaiken "uuteen uskoon". Meitä karvaisia onkin 2 vanhaenglanninlammaskoiraa. Sirkku ja Flora (siskon tytär). Partacollieita olen aina toisella silmällä ihaillut ja lopulta ajankohta oli kohdillaan ja muutaman vuoden odottelu oli viimein ohi. 2013 kesällä "Pulmu" Farmarens Rock N´Rebel saapui meille tekemään kujeitaan... 2015 Joulun alla meille tupsahti vähän puolivahigossa partacollie uros "Holger". Minun ei todellakaan ollut tarkoitus urosta varsinkaan ottaa, mutta Holgerin emä Sara Dutchess Montebello Smartness vaan oli yksi minun ihailemiani partiksia... Montaa kertaa ei tarvinnut minulta kysyä ja niin "Holger" Farmarens Viking Of Sweden muutti Suomeen. Pulmun toisista pennuista kotiin jäi sisarukset Karpo ja Kukkis... Varsinkin Kukkis pitää minut varpaillaan ja onkin varsinainen Houdini :D.

Hiukan historiaa

Kuten kuvista näkyy olen jonkin verran ollut tekemisissä lapsuudessani vanhaenglanninlammaskoirien parissa. Mummillani oli "Lilli" Drover´s April Love niminen lammaskoira kotonaan sijoituksessa Satu Tannerilta. Kuitenkin vasta 1999 itselleni saapui ensimmäinen oma lammaskoira "Kamu" Drover´s Unique Surprise. Kamu oli täysin kotikoira johtuen väärästä purennasta. Minä harjoittelin turkinlaittoa ja agilitya ensimmäiset yhteiset vuotemme. 2001 vuonna perheeseemme muutti "Nuppu" Bab At The Bowster´s Superdrover. Satu tarjosi tätä pentua minulle sijoitukseen ja en hetkeäkään miettinyt vaan Nuppu matkasi kotiimme Hollanista. Nupun kanssa innostus näyttelyihin kasvoi ja kipinä kasvattamisesta oli syntynyt.

2003 vuonna suoritin kasvattajanperuskurssin ja anoin kennel nimen Soft Motion´s. Kuitenkin matka oli pitkä ennen kuin sain ensimmäisen oman pentueeni vuonna 2006.
Nupun lonkat eivät olleet jalostukseen kelpaavat ja kotiini muutti 2003 "Helli" Drover´s Very Best. Hellin äiti "Tupsis" Drover´s Untamed Heart oli minun äidilläni sijoituksessa Satu Tannerilta ja kun nämä pennut syntyivät en voinut vastustaa uutta pentua. Helli onkin minun kantanarttuni ja A & B pentueen emä.

Tässä sitä nyt ollaan täysin hurahtaneena koiriin ja silloin tällöin kilpailuvietti vie näyttelyihin ympäri maailmaa. Koirani ovat kuitenkin minulle rakkaita perheenjäseniä ja saavat nukkua sohvilla ja sängyssä nauttien elämästään ihan kotikoirina. Välillä ollaan yltä päältä ravassa ja välillä puhtaina valmiina koitoksiin. Toivottavasti nähdään ja tule nykäisemään hihasta jos haluat tietää lisää minusta ja koiristani :)

Hiukan kasvatusperiaatteistani

Tarkoitukseni on kasvattaa pienimuotoisesti mukavia, iloisia kotikoiria noudattaen rotumme PEVISA ohjelmaa sekä Vanhaenglanninlammaskoira yhdistyksen pentuvälitys sääntöjä. Kaiki sopimukset tehdään Suomen kennelliiton kaavakkeilla ja ohjeiden mukaisesti. Yhdistelmissä haen mukavia luonteita ja rodunomaista ulkonäköä unohtamatta terveyttä. Jokainen yhdistelmä on tarkkaan harkittu ja helpolla en yritä päästä vaan matkaan vaikka maailman ääriin löytääkseni sopivan kumppanin tytöilleni.

Hiukan itsestäni

Olen siis Heidi Andersson ja näiden koirien emäntä. Työkseni häärin kaupan alalla puutarhamaailmassa ja harrastuksena minulla onkin kotipihan mylläys ja kotisivujen teko. Valokuvaus on myös lähellä sydäntäni sillä olin 12 vuotta töissä valokuvien parissa.
Aika ajoin meillä on myös pentuja, joiden hoito onkin aina omaa luokkaansa, kun minä asustelen sen ajan pentulaatikon äärellä :)

Terveisiä meidän laumalta kaikille ja toivottavasti viihdyt sivuillamme!
Heidi, Esmeralda, Sirkku, Pulmu ja Risto