INDEX ESITTELY UUTISIA KOIRANI PENTUJA INFO KUVIA VIERASKIRJA

VANHAENGLANNINLAMMASKOIRAN TURKINHOITO

Lammaskoiran turkkihan on ns. tuplakarva, joka koostuu pohjavillasta ja pitkästä päällikarvasta. Jos turkkia ei hoida säännöllisesti, niin turkki huopaantuu. Tällöin koirasi iho ei hengitä ja siitä voi seurata monia terveysongelmia. Tässä muutamia vinkkejä miten turkkia tulee hoitaa.

Totuta pentusi harjaan, hiustenkuivaajaan sekä kynsienleikkuuseen heti alussa. Vaikka ajatus harjaamisesta tuntuu aluksi turhalta, niin usko pois, ajoissa aloittettu harjaaminen kannattaa. Pentu oppii "viihtymään" harjauspöydällä, eikä pistä aikuisena hanttiin, kun harjaushetki koittaa. Harjaaminen ei saisi olla vastenmielinen kokemus vaan sen tulisi olla ns."laatuaikaa" koirasi kanssa. Muista myös totutella kaikki varmat "takkupaikat" pentuna. Kainalot, korvantaukset, posket sekä jalat. Jalkojen harjaaminen on tunnetusti kaikein inhottavin asia, ainakin koiran mielestä.

Ensimäinen turkinvaihto koittaa n.6kk vanhana ja saattaa kestää 24kk ikään saakka. Turkkia kannattaa käydä läpi ainakin viikon välein.

Vaaleanharmaa kakkosturkki vaihtuu 2-3 vuotiaana. Tämä aika teettää myös aikalailla töitä, niin kuin aina turkinvaihtuminen. Turkki kannattaisi käydä 1-2 viikon välein huolellisesti läpi. 2-viikkoakin pahimpaan aikaan saattaa aiheuttaa tuplasti enemmän työtä. Säännöllisten valkoisten osien pesu auttaa turkin pysymään takuttomampana, (Likainen turkki menee nopeammin takkuun kuin puhdas). Harmaisiin osiin kannattaa suihkia jakausten välissä sumutin pullosta vettä. Tämä pudistaa turkkia ja vähentää sähköisyyttä. Kovilla pakkasilla voi veden sekaan laittaa hiukan hoitoainetta sähköisyyttä estämään. Muutoin pelkkä vesi riittää.

Turkki käydään jakaus jakaukselta läpi. Pelkkä päältä harjaaminen ei auta.

myöhemmin tulossa lisää...edelleen pyydetään kärsivällisyyttä :) !

 

 


©
Copyright & Desingner Heidi Andersson