INDEX ESITTELY UUTISIA KOIRANI PENTUJA INFO KUVIA VIERASKIRJA

UUTISIA > 2009 > 2008 > 2007 > 2006

12.12.2009 Helsinki Voittaja 2009 & 13.12 Pohjoismaiden voittaja 2009

Lauantai olikin pitkä päivä, mutta tulipahan tehtyä... Aamulla aikaisin rahtasin tavarat ja koirat messukeskukseen. Rodun arvostelun piti alkaa 12.30, mutta tuomarimme olikin todella paljon myöhässä. Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal " Sampo" ja Soft Motion´s Bounty Hunter "Tosse" aloittivat urakan nuortenluokassa. Molemmat pojat saivat erin ja lopulta Tosse oli Eri3 ja Sampo Eri1 voittaen luokan. PU kehässä tuomarimme valitsi "Sampon" parhaaksi urokseksi :). "Alma" Soft Motion´s Bedtime Story ja "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side kilpailivat myös nuortenluokassa. Molemmat tytöt saivat Erin Essun ollessa Eri1 ja Alma Eri2. PN kehässä Esmeralda oli lopulta PN3 Vara-sertillä. ROPiksi Serbialainen tuomarimme Zeljko Todorovic valitsi Sampon, joka keräsikin upean potin Serti, Cacib ja Vielä Tittelin V-09!
(koiria kehässä 17+15)


Sunnuntaina meillä olikin tuomarin muutoksen jälkeen Suomalainen Harry Tast. Tällä kertaa saimmekin aika kylmää kyytiä kun "Sampo" Häagandzs Aus Dem Elbe-Urstromtal sai ensimmäisen EH:nsa! "Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter sai myös EH:n voittaen nuoret urokset Sampon ollessa toinen. Nuorissa nartuissa olikin iloinen yllätys kun "Alma" Soft Motion´s Bedtime Story ja "Esmeralda" By My Side saivat molemmat erit Esmeraldan voittaessa luokan ja Alman ollessa toinen. Paras narttu kehässä Esmeralda pääsi jatkoon, mutta ei lopulta saanut sijoitusta.

 

14.11.2009 BH-koe Forssa
"Muru" FI MVA Soft Motion´s Aint Ms Behavin ja Anu osallistuivat Forssassa pidettyyn BH-kokeeseen. Parivaljakko läpäisi kokeen mennen tullen. Tuomarina Margit Ollanketo.
Upea suoritus jälleen Anu ja Muru :)

 

7-8.11.2009 Tarto KV, Viro
"Alli" Soft Motion´s April Love ja Niina matkasivat perjantaina Tarton 2 x KV näyttelyyn. Launtaina ei tulos ollut ihan sitä mitä tältä tuomarilta odotettiin, sillä olihan Puolalainen Anna Redlica pitänyt Allista loppukesän näyttelyssä. Tuloksena EH.
Sunnuntaina Sveitsiläinen Eva Mosiman tykkäsi Allista sen verran, että Alli oli Erillä PN2 saaden sertin ja vara-cacibin ja onkin nyt EE MVA!

 

29.10.2009 Terveys tuloksia
Eilen osallistui Niina Allin (Soft Motion´s April Love) kanssa Raision koira ja kissa klinikkalla järjestettyyn silmätarkastukseen. Alli sai eläinlääkäri Eeva Einola-Kopolalta terveet paperit, mutta MRD1 jää kuitenkin voimaan vaikkakin sitä on tuskin enään silmissä havaittavissa.

 

24.10.2009 Seinäjoki KV
Johan oli reissu, mutta tulipahan tehtyä... Aikataulujen ilmestyttyä olikin aikamoinen urakka edessä. Lammaskoirat olivat heti aamusta kehässä mikä tarkoitti yöllistä ajoa läpi mäkien ja mantujen. Onneksi pääsin töistä lähtemään todella ajoissa, jotta ehdin laittamaan "Sampon" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtalin ja "Esmeraldan" Soft Motion´s By My Siden sekä nukkumaan muutaman tunnin ennen klo 03.00 olevaa starttia. Sitten itse näytelmään. Sampo ERI1 ja PU3 sertillä ja Esmeralda ERI1 PN2 serti ja vara-cacib. Narttujen voitto taisi kaatua ikään sillä viime hetkellä tuomari vielä kysäisi iän uudelleen ja siirsi meidän toiseksi. Rodun tuomaroi Pirjo Aaltonen (koiria 4+4)

 

20.10.2009 Terveys tuloksia
Tänään kävimme Sampon (Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal), Hjalliksen ( Soft Motion´s Am I Hot Gossip) ja Murun (Soft Motion´s Aint Ms Behavinin) kanssa Kirkkonummen Vest Setissä silmätarkastuksessa.
Kaikki saivat eläinlääkäri Päivi Vanhapellolta terveet paperit.

 

11.10.2009 Luonnetestissä Somerolla
Tänään olin "Hellin" C.I.B. Drover´s Very Bestin kanssa luonnetestissä. Hellin lopullinen pistesaalis oli +110 pistettä ja hyväksytty tulos. Tuomareina Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.

Toimintakyky -1
Terävyys +1
Puolustushalu +1
Taisteluhalu +2
Hermorakenne +1
Temperamentti +1
Kovuus +1
Luoksepäästävyys +3
Laukauspelottomuus ++ (laukauskokematon)
Pisteet 125
Vähennykset -15
Kokonaistulos +110 pistettä

 

4.10.2009 Kuviokelluntaa Hyvinkäällä

Tänään "Helli" Drover´s Very Best aloitti kuviokellunta harrastuksen. Turkin leikkauksen jälkeen lähdimmekin innolla Aussie kavereiden matkaan. Albinin (Drover´s Evrybodys Talkn) noutaessa lelua vedestä kuin vanha tekijä harjoitteli Helli uintiliikkeitä... olihan tämä Hellin ensimmäinen kerta ylipäätään uida!!! Seuraavien koirien päästessä altaaseen alkoikin uskomaton selitys...Hellin olisi vielä pitänyt päästä mukaan ;) Lisää kuvia löytyy Hellin omalta sivulta >>>


 

3.10.2009 Toko kisailua Helsingin Malminkartanossa
"Muru" FI MVA Soft Motion´s Aint Ms Behavin ja Anu osallistuivat Helsingin Malminkartanossa järjestettyyn toko kisaan. Tuloksena 173 pistettä ja viimeinen 1 tulos alokasluokassa ja ansaittu TK1 titteli. Tuomarina Kaisa Lähdesmäki. Upea suoritus Anu ja Muru :)

 

27.9.2009 Karkkila ryhmänäyttely 1 & 6
Tänään matkasin Karkkilaan esittämään "Allia" Soft Motion´s April Lovea. Rodun tuomaroi Pirjo Aaltonen, joka tekikin Allista ROPin. Ryhmäkehissä Päivi Eerola poimi Allin jatkoon, mutta sijoitusta ei tullut.

 

21.9.2009 PCD Geenitestin tuloksia.
Alkukesästä lähetin omien koirien verinäytteet Liegen yliopistoon Belgiaan. Tänään vihdoinkin sain koirieni PCD (Primary Ciliary Dyskinesis) geenitestin tulokset. PCD on vanhaenglanninlammaskoirilla oleva perinnöllinen keuhkosairaus, joka iskee yleensä jo pieniin pentuihin. Kyseinen sairaus johtaa hoitamattomana koirien kuolemaan. Ajoissa aloitettu antibiootti saattaa pelastaa koiran, mutta ennuste ei ole 100% varma. Omat koirani taitavat olla tällä hetkellä Suomen ainoat geenitestatut ja eivät siis kanna kyseistä sairautta.
Terveeksi testatut koirat eivät voi jättää pennuilleen kyseistä sairautta!


"Sampo" Häagandazs Aus Dem Urstromtal +/+ (terve)
"Helli" Drover´s Very Best +/+ (terve)
"Esmeralda" Soft Motion´s By My Side +/+ (terve)

 

17.9.2009 Tulevia terveys tuloksia
"Vilma" Soft Motion´s Break Of Dawn kävi virallisissa HD-ED tutkimuksissa 15.9. 9kk vanhana Vilmalle sattui jäällä onnettomuus, jonka johdosta tiedettiin jo mitä on tulossa. Tosin nyt kuvissa näkyi molemmin puolin nivelrikkoa, mikä tulee tiputtamaan lonkkatuloksen joko D tai E lonkiksi. Kyynäreet olivat kuvaavan eläinlääkärin mielestä puhtaat ja silmätkin olivat terveet. Virallisia tuloksia sitten odotellaan vielä hetki...

 

12.9.2009 Porvoo
Pienen tauon jälkeen olin ilmoittanut "Sampon" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtalin kehään. Sampo oli ainoa nuorten luokassa saaden erin. Paras uros luokassa Sampo oli PU2 sertin kera. Koiria oli kehässä 4+2. Rodun tuomaroi Irlantilainen Michael Forte.

 

6.9.2009 Vantaa

"Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter ja "Alma" Soft Motion´s Bedtime Story esiintyivät tänään Vantaan näyttelyssä. Tosse ja Jonna hoitivat homman hienosti saaden erin ja rodun ainoana uroksena oli paras uros sertin kera. Minä uskaltauduin esittämään Alman juuri leikatun olkapääni kanssa ja tuloksena eri ja myöskin ainoana narttuna Alma siis paras narttu sertin kera. Suomalainen tuomarimme Elena Ruskovaara valitsi Ropiksi Tossen ja Vsp:ksi Alman.


 

29.8.2009 Tervakoski KV

Tervakosken näyttelyyn olin ilmoittanut vain "Esmeraldan" Soft Motion´s By My Siden. Luettelosta selvisi, että kehässä kisasi 6 knl Bluecannelin koiraa ja meidän pikku Essu. Essu sai nuortenluokassa erin ja puolusti meidän nimeä upeasti voittaen paras narttu kehän. Lopulta olimmekin VSP Sertin ja CACIBIN kera. Rodun tuomaroi Rva Gunnel Holm Suomesta.

 

23.8.2009 Heinola

Ja taas aivan mahtavia uutisia näyttelyrintamalta. "Alma" Soft Motion´s Bedtime Story ja "Alli" Soft Motion´s April Love pitivät lippua korkealla Heinolan näyttelyssä. Alma hoiti junioriluokan voiton hienosti erillä ja Valionartuissa Alli voitti myöskin hienosti luokkansa erillä. Paras narttu kehässä meidän tyttöset olivatkin peräkanaa. Alma korkkasi serti tilinsä upeasti ollen ROP Allin ollessa hienosti PN2.
Kiitos Minna ja Niina upesta tuloksesta :). Rodun tuomaroi Anna Redlica Puolasta.
(Kuva Mirva Tahvanainen)

 

23.8.2009 Luonnetesti Kauhajoki
Niina ja "Iisa" Soft Motion´s All The Moves osallistuivat Kauhajoella järjestettyyn luonnetestiin. Iisan tulokset +155 pistettä ja ainoa - oli laukaisualttius, Iisa piipitti laukausten välit...
Toimintakyky  +1, Terävyys  +1, Puolustushalu  +1, Taisteluhalu  +2, Hermorakenne +1, Temperamentti  +2, Kovuus  +1, Luoksepäästävyys  +3, Laukaisupelottomuus  -1.
Tuomareina Irene Puputti ja Jorma Kerkkä.

 

22.8.2009 Nokian ryhmänäyttely 1 & 2
Niina ja "Alli" Soft Motion´s April Love olivat tänään upesti ROP päivän ainoalla erillä!
Rodun tuomaroi Ruotsalainen Gunilla Skallman.

 

15-16.8.2009 Joensuu & Joensuu KV näyttely

Jonna ja Ville houkuttelivat minut mukaansa Joensuun näyttely reissulle. Mukana olivat "Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter ja "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side, jotka oli ilmoitettu näyttelyyn ja ihan turisteina olivat Jonnan ja Villen Wellu ja minun Sampo.
Lauantai: "Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter sai nuortenluokassa urosten ainoan erin ja olikin paras uros saaden sertifikaatin. Saman tempun teki "Essu" Soft Motion´s By My Side, joten sisarukset hoitivat homman todella hienosti. Päivä oli hieman liiankin tuulinen lammaskoiran esittämiselle, mutta pääasia oli ettei satanut vettä. Tosse oli päivän ROP ja Esmeralda VSP.Rodun arvosteli Elena Ruskovaara. Koiria kehässä oli 2+2.Sunnuntai: Aamulla suuntasimme taas karavaanimme kohti Joensuun ravirataa. Taivas oli uhkaavan tumma sadepilvistä ja toivoimme, että välttyisimme ennen kehää sateelta.
Tossen ja Essun lisäksi oli näyttelyyn ilmoitettu myös "Luka" Soft Motion´s Blues Brother. Sarin kauhuksi hieman siistin Lukaa ennen kehää, mutta se kannatti. Luka sai erin ja voitti juniori urokset. Seuraavaksi Jonna paineli "Tossen" Soft Motion´s Bounty Hunterin kanssa kehään ja olikin tuomarin mielestä EH:n arvoinen. Luka siis tänään urosten paras voittaen toisen sertifikaatinsa. "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side sai nartuissa päivän ainoan erin saaden sertin ja CACIBIN. Sisarusten lopullinen sijoitus oli Esmeralda ROP ja Luka VSP. Luka oli myös Royal Caninin kilpailussa paras juniori.
Rodun arvosteli Jaana Hartus. Koiria oli ilmoitettu 5+5, joista 1+1 poissa.
Heti kehän jälkeen alkoikin satamaan vettä ja näin ollen emme jääneet ryhmiin... 

9.8.2009 Helsinki ryhmänäyttely 1 & 2

Tänään olin avustelemassa kasvattejani näyttelyssä. "Konsta" Soft Motion´s Bestseller debytoi nuortenluokassa. Konsta sai erin ja ainoana erin koirana sai ensimmäisen sertinsä. Seuraavana junioriluokassa pyörähtikin "Alma" Soft Motion´s Bedtime Story. Alma sai EH:n, mutta todella hyvän arvostelun, missä sanottiinkin, että koira tarvitsee aikaa. "Muru" Soft Motion´s Aint Ms Behavin sai Avo nartuissa erin ja myöskin ainoana erin koirana sai myös viimeisen sertinsä ja onkin nyt FI MVA! Ropiksi Suomalainen tuomari Irina Poletaeva valitsi Murun ja Vsp:ksi Konstan. Todella mahtava viikonloppu kaiken kaikkiaan ;)

 

8.8.2009 Kauhajoen ryhmänäyttely 1 & 2
Niina ja "Iisa" Soft Motion´s All The Moves olivat tänään upesti ROP saaden viimeisen sertinsä ja täten Iisa on uusi FI MVA! Rodun tuomaroi Ruotsalainen Zorica Salijevic. Ryhmäkehässä Pirjo Aaltonen poimi Iisan 8 parhaan kanssa jatkoon.

 

6.8.2009 Toko kisailua Tampereella
"Muru" Soft Motion´s Aint Ms Behavin ja Anu osallistuivat Tampereella toko kisoihin.
Tuloksena 175 pistettä ja 1 tulos. Tuomarina Tiina Heino.
Hieno suoritus jälleen parivaljakolta :)

 

2.8.2009 Tuomaala, Vanhaenglanninlammaskoirien erikoisnäyttely

Ainoana uroksena meidän porukasta kehässä aloitti "Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter. Nuorten luokassa Tosse sai erin ja oli luokkansa toinen. Paras uros kehässä meidän "pieni mies" pärjäsi loistavasti ollen PU4 vara-sertillä. Lounastauolla minulla piti kiirettä tyttöjen kunnostamisessa. "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side esiintyi nuorten luokassa saaden eri1. Seuraavana "Iisa" Soft Motion´s All The Moves ja Niina hoitivat upeasti ainoan avonarttujen Erin voittaen luokan. Valionartuissa olikin näyttelyn suurin luokka 13 valiota. "Helli" Drover´s Very Best oli kaivettu esiin ja meidän matami sai myös erin. "Alli" Soft Motion´s April Love sai EH:n johtuen karvan lyhyydestä... osa syynä taatusti Niinan Justus ;). Valionartuissa "Helli" sijoittui luokkansa neljänneksi. Allin Niina esittikin Hellin parasnarttu luokassa ja minä otin pikku Essun... "Esmeralda" esiintyi hienosti ollen lopulta PN3 saaden sertin ;) Täällä saatiin esitettyä myös elämäni ensimmäinen Soft Motion´s kasvattajaryhmä. Kolmesta ryhmästä olimme hienosti toinen kunniapalkinnolla. Päivän tuomarina Mark Wibier, Knl Sweet Expression´s, Saksa.
Kiitos kaikille ihanasta päivästä!

 

 

1.8.2009 Pori KV
"Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter kerkisi ennen erikoisnäyttelyä Porin näyttelyyn. Tossen ja Jonnan "saalis" oli EH. Tuomari olisi halunnut pojalle paremmat kulmaukset...
Rodun tuomaroi Carlos F. Renau Espanjasta.

 

30.7.2009 Meille ei tule pentuja...
"Helli" Drover´s Very Bestin kanssa käytiin aamusella ultrassa ja eihän siellä ketään ollut kotona. Hellillä näyttäisi olevan elämänsä ensimmäisen kerran oikea valeraskauksien raskaus... No ehkä parempi näin, kun minulla on edessä olkäpää leikkaus syksyllä...

 

26.7.2009 Helsinki Summer Show

Helsingin näyttelyssä taasen sää suosi meitä mukavalla auringon paisteella. No paistettahan se olikin sillä meidän pojat pärjäsivät kehässä aivan loistavasti.
"Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter voitti juniori urokset erillä, "Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal hoiti ainoana nuorten luokan uroksena myös erin hihnaansa. Paras uros luokassa Tosse hurmasi tuomarin ollen PU1 saaden toisen sertinsä, lopulta ollen hienosti VSP. Hyvänä kakkosena Sampo PU2 saaden vara-sertin. Nartuissa "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side käyttäytyi kehässä kuin ensikertalainen. Liikkumisesta ei meinannut tulla mitään vaan neiti oli menossa lujaa joka suuntaan... liekö helle vai se, että minä vain kiireellä noudin neidin kehään. No tuloksena PN4 vara-sertin kera.
Rodun tuomaroi Kimberly Meredith-Cavanna, USA. Kehässä oli koiria 1+0, 5+4.


 

25.7.2009 Mikkeli KV
"Luka" Soft Motion´s Blues Brother matkasi Mikkelin näyttelyyn. Päivä oli tietenkin sateinen ja vettä tulikin oikein kaatamalla. Luka onnistui saamaan selkäänsä telttalipallisen vettä ja tupeeraukset olivat silkkaa pohjavilla takkua. Tuomari arvostikin litimärän Lukan H:n arvoiseksi. Rodun tuomaroi Suomalainen Marianne Holm.

 

21.7.2009 Terveys tuloksia
"Elmo" Soft Motion´s Be My Quest HD-ED tulokset tulivat kennelliitosta.Lonkat A/A ja kyynäreet 2/2. Kyynäreet lähtivät puhtaina, mutta tulos lopulta 2/2.

 

12.7.2009 Valga / Viro

Ystäväni Riitta ja Satu jälleen lupasivat ottaa Esmeraldan heidän mukaansa näyttelymatkalle Viroon. Tällä kertaa Riitalta vaadittiinkin hieman enemmän, sillä itse lähdin jo torstaina Ruotsin reissulle... Vaikka pesin ja puunasin Essun ennen lähtöäni, niin Riitta joutui pesemään Essun naaman ja tassut...
"Esmeralda" Soft Motion´s By My Side sai tällä reissulla viimeisen JUN-sertin ansaiten tittelin EE JMVA ollen myös Juniori- ROP ja ROP voittaen valionartun paras narttu kehässä. Koiria oli kehässä kaiken kaikkiaan 2+2. Rodun tuomarina debytoi Veli-Pekka Kumpumäki Suomesta. Kiitos jälleen kerran Riitalle ja Sadulle, että kestitte Essua eau de toiletista huolimatta ;)
Soft Motion´s By My Side

 

12.7.2009 Karjaa
Kroatialainen tuomari Jasna Jalsevac oli saanut 7 lammaskoiraa kehäänsä 4+3.
"Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter ja "Alli" Soft Motion´s April Love taustajoukkoineen olivat paikanpäällä. Tosse aloitti Juniori uroksissa saaden erin ja oli lopulta hienosti PU3 korkaten serti tilinsä. Valioluokan nartuissa Alli voitti luokan erillä ollen lopulta PN2.
Kiitos Jonna & Ville & Niina, kun piditte lippua korkealla ;)
Soft Motion´s Bounty Hunter Soft Motion´s April Love

 

11.7.2009 Toko SM-kisat Kangasala
"Muru" Soft Motion´s Aint Ms Behavin ja Anu starttasivat toko uransa suoraan SM-kisoissa. Muru ja Anu kuuluivat "Ketterät koirat ry:n" joukkueeseen. Yksilösuoritukset olivat pilkottu 3:lle eri tuomarille. Tuomareina alokasluokassa olivat Tuire Marjamäki, Harri Laisi ja Ossi Harjula. Parivaljakon pisteet 178 pistettä ja ykköstulos. Alokasluokan koiria starttasi kaiken kaikkiaan 116! Murun ja Anun sijoitus 13:sta! Aivan mahtava startti :)

 

11.7.2009 Tvååker KV, Ruotsi
Meikäläinen matkasi "Hellin" Drover´s Very Bestin kanssa yrittämään jälleen kerran Ruotsin sertiä. Tälläkin kertaa vierestä vietiin ja Helli oli lopulta erillä PN3.
Rodun tuomaroi Israelilainen Agnes Ganami Kertes.

 

5.7.2009 Terveys tuloksia
"Elmo" Soft Motion´s Business Cardin HD-ED tulokset olivat lopulta D/D ja kyynäreet 2/2. Kyynäreet lähtivät 1/1, mutta tulos lopulta 2/2.

 

27.6.2009 A-pentue 3v.

Hyvää 3-vuotis päivää A-pesueelle!
Vastahan te lähditte pesästä ;) 

25.6.2009 Kansikuvapoika

Soft Motion´s Be My Quest "Elmo"
komeilee Jyty-lehden kannessa.


http://jyty.netpaper.fi/

Koko jutun löydät sivuilta 34-35.

Kiitos Fihlmanin perheelle Elmon hyvästä hoidosta ja on se aina kiva saada meidän rodulle hyvää mainosta ;)

 

 

 

25.6.2009 Terveystuloksia
Kesäkuun alussa meidän B-pentueesta kävi virallisissa PEVISA tutkimuksissa Soft Motion´s Bestseller "Konsta", Soft Motion´s Bounty Hunter "Tosse", Soft Motion´s Business Card "Elmo" sekä pelkässä silmätarkastuksessa Soft Motion´s By My Side "Esmeralda". Kaikkien silmät saivat puhtaat paperit. Lonkka puolella ei sitten mennytkään ihan niin hyvin. "Konstan" tulokset tulivat kennelliitosta takaisin sinä minä pitikin A/A ja 0/0. "Tossen" lonkat lähtivät C/D, mutta tulivat E/D:nä takaisin kyynäreet 0/0. Tossen lonkat olivat todella löysät, joten luultavasti käymme myöhemmin Tossen uusinta kuvaamassa, jotta näemme onko tilanne muuttunut miksikään. "Elmon" virallisia tuloksia vielä odotellaan...

 

14.6.2009 Kotka KV

"Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal ja "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side matkasivat aamutuimaan kohti Kotkan näyttelyä. Jonna lähti apukäsiksi matkaan. Onneksi sää suosi meitä ja otimmekin reissun todella rennosti nauttien auringon paisteesta.
Sampo putsasi pöydän ollen ROP saaden sertin ja Cacibin. Esmeralda sai junioriluokassa EH:n. Rodun tuomaroi Annukka Paloheimo, Suomi.

"Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal ryhmäkehän esiarvostelussa.
http://www.youtube.com/watch?v=DQQEiU-ntr4


"Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal ja "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side

 

13.6.2009 Vaasa / Toko
Niina Ja "Iisa" Soft Motion´s All The Moves korkkasivat tänään virallisen Toko kisa uransa. Tuloksena hienosti ykköstulos 173 pistettä Alokasluokassa. Tuomarina Ilkka Sten.

 

7.6.2009 Tallinna KV Winner-09
Aamulla kukonlaulun aikaan ajoimme autot laivasta kohti näyttelyaluetta. Mitään kiirettä ei ollut, sillä lammaskoirat arvosteltiin viimeisenä kehässä. Luxenbourgilainen tuomarimme Paul Jentgen oli saanut 16 lammaskoiraa arvosteltavakseen. Ensimmäisenä kehässä pyörähtivät juniori narttumme "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side ja "Alma" Soft Motion´s Bedtime Story. Molemmat tytöt palkittiin erillä Esmeraldan ollessa luokansa kolmas ja Alma" neljäs. Seuraavana ryntäsinkin jo "Sampon" "Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtalin kanssa nuortenluokkaan. Sampo palkittiin erillä ja oli lopulta PU4.

 

24.5.2009 Österbybruk INT Show / Ruotsi

"Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal esiintyi nuortenluokassa voittaen luokkansa erillä. Paras uros luokassa Sampo tekikin tempun voittaen valiourokset saaden sertin ja Cacibin. "Helli" Drover´s Very Best esiintyi avoimessa luokassa tullen luokkansa toiseksi erinomaisella. Paras narttu luokassa Helli tuli toiseksi saaden vara-sertin.
Rodun parhaaksi koiraksi Suomalainen tuomari Irina Poletaeva valitsi Sampon. Ryhmäkehässä Sampo valittiin 8 parhaan joukkoon. Ryhmä tuomarina oli Marja Talvitie Suomesta.


"Sampo" Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtal


 

24.5.2009 RN Juuka 1 / 7&8
"Luka" Soft Motion´s Blues Brother sai Suomalaiselta tuomarilta Leni Finneltä tänään EVAN. Luka ontui valitettavasti toista takajalkaansa.
Lukan arvostelu: Oikeat mittasuhteet. Erinomainen luusto. Oikealinjainen pää. Miellyttävä ilme. Hyvät silmät ja korvat.Täyteläinen eturinta. Riittävät kulmaukset. Ikään sopiva rintekehä. Valitettavasti laskeva selkälinja. Oikein kulmautuneet takaraajat. Valitettavasti ontuu vasenta takaraajaa.

 

24.5.2009 Rauma
"Alma" Soft Motion´s Bedtime Story esiintyi tänään junioriluokassa saaden EH:n.
Rodun tuomaroi Elina Haapaniemi.

 

23.5.2009 Helsinki KV

Tänään kehässä oli kokoonpanona "Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe Urstromtal, "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side ja "Tosse" Soft Motion´s Bounty Hunter, joka osallistui ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä. Tosse voittikin junioriluokan saaden erinomaisen. Seuraavana Sampo voitti nuortenluokan saaden myös erinomaisen. Paras uros luokassa Sampo tuli toiseksi saaden sertin ja vara-Cacibin, joka myöhemmin vahvistunee Cacibiksi. Paras uros 3 vara-sertin kera olikin meidän Tosse, joka aloitti virallisen näyttelyuransa hienosti ;)
Soft Motion´s By My Side "Esmeralda" sai myös Junioriluokassa erin ollen lopulta paras narttu 2 vara-sertillä. Näyttelyssä valittin myös rodun paras Juniori. Esmeralda vetäisi pidemmän korren ollen ROP-juniori Tossen ollessa VSP-juniori.
Rodun tuomaroi Jack Bisham Iso-Britanniasta. Koiria oli ilmoitettu 5+2.
Sampon arvostelu:
16 months old. He has good head quality, well placed dark eyes. Very good pigmentation. Good neck and body shape. Sound from to rear. In good coat texture. Easy mover.
Esmeraldan arvostelu: 13 months old. Has very good dentation. Nice head qualities. Very good neck & body shape. She stands correct, easy mover. In good coat for age. Well-presented. Good temperament.

 

22.5.2009 Lonkka tuloksia...
Toukokuun alussa kävimme "Esmeraldan" Soft Motion´s By My Siden kanssa virallisissa lonkka- ja kyynär kuvissa. Eläinlääkäri sanoi, että lonkat ovat A tai B. Tänä aamuna oli koiranettiin päivitetty tulokset Lonkat C/C ja kyynäreet 0/0. Tätä tulosta en lonkkien osalta sulata ja näistä tullaan valittamaan. Tässä linkki lonkkakuvaan.

 

21.5.2009 Vaasa / Mölli Tokoilua...
Niina Ja "Iisa" Soft Motion´s All The Moves kunnostautuivat tänään tottelevaisuuskokeessa. Ensimmäinen yritys tuotti 1 tuloksen pistein 170,5/200 ja 2 sija. Tuomarina Sarah Pått.
Aivan mahtavaa... siitä sitten virallisiin luokkiin seuraavaksi vai mitä Niina :)

 

18.5.2009 Surullisia uutisia...
Tätä tämä kasvattaminen taas on... "Alli" Soft Motion´s April Love kävi tänään ultrassa ja ikäväksemme siellä ei näkynyt yhtään mitään. Jotenka katseemme suuntautuu syksyyn, jolloin olisi tarkoitus astuttaa "Helli" Drover´s Very Best. Toivottavasti silloin tärppää, koska tämä olisi Hellin viimeinen pentue.

 

29.4.2009 B-pentue 1-vuotta
Niin se aika rientää ja B-pentuekin täytti kokonaiset 1-vuotta.
Hyvää syntymäpäivää koko pesueelle!
Sari ja Mika ilahduttivat minua tänään poikkeamalla kylään "Lukan" Soft Motion´s Bluesbrotherin kanssa. Viimekerrasta onkin kulunut kauan, kun Joensuu ei ole ihan naapurissa.

Sampo & Luka
Sampo, Essu, Helli ja Luka

 

26.4.2009 Lahti KV
"Alma" Soft Motion´s Bedtime Story esiintyi tänään junioriluokassa saaden EH:n. Alma sai hyvän arvostelun Suomalaiselta tuomarilta Hilkka Salohallalta.
Alman arvostelu:Kooltaan riittävä, ikäisekseen hyvin kehittynyt juniori, jolla hyvä kallo & kuono, hyvä purenta ja silmät, erinomainen kaula, hyvä lapa & olkavarsi, hyvä pitkä sääri, iän mukainen eturinta ja rintakehä, erinomainen ylälinja, hyvä luusto, vielä pehmeä karvapeite, liikkuu hieman ahtaasti takaa, mutta muutoin erinomaisin askelin.

 

25.4.2009 Vaasa KV

Tällä kertaa karavaanimme suuntasi aamutuimaan kohti Vaasaa. Kehään oli ilmoitettu 8 lammaskoiraa 3+5 (1 poissa). Rodun tuomaroi Ulrica Göranssön Ruotsista. Arvostelua odotinkin mielenkiinnolla, sillä hänen perheensä on aikanaan kasvattanut lammaskoiria. (knl Farmarens)
"Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal aloitti ensimmäistä kertaa Nuortenluokassa. Sampo saikin urosten ainoan Erin ja näin ollen korkkasi Cacib tilinsä vain 3 päivää yli 15kk vanhana ja oli paras uros sertin ja Cacibin kera. Seuraavana olikin jo "Esmeraldan" vuoro junioreissa. Soft Motion´s By My Side sai myös Erin. "Iisa" Soft Motion´s All The Moves esiintyi Avo luokassa saaden EH:n. Esmeralda esiintyi jälleen kuin unelma ollen paras narttu saaden toisen sertinsä. Lopullinen kuvio olikin Sampo ROP ja Esmeralda VSP! Tuomari ihastui Sampoon niin, että olisi ottanut sen kotiinsa koska tahansa ;).
Sampo valittiin isossa kehässä 10 parhaan joukkoon, tuomarina Petru Muntean, Romaniasta. Ikävä kyllä kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen...
Sampon arvostelu: Underbar hane med så härliga rasdetaljer som får en att rysa. Kort kompakt kvadratisk därtill rörelser med påskjut. Vad man kan önska sig när man är 15 mån. Så härligt att få gå över en så vacker kille. Stort Grattis!
Esmeraldan arvostelu: Feminin tik med tilltalande typ, härlig skalle som börjär bli kvadratisk. Utm. anatomi för henne med lätthet o tyngd framåt. Härlig färg o struktur (päls). En riktig liten pärla som får en att må gott. Grattis!

Soft Motion´s By My Side VSP & Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal ROP

 

19.4.2009 Harstad INT / Norja

Samaan aikaan, kun Esmeralda ja Luka pyörähtelivät kehissä toisaalla oli meikäläinen jälleen kunnon Dogventures matkalla serkkuni Taijan kanssa. On se nyt vaan kumma, että meille aina sattuu ja tapahtuu ;) No Allin proget näyttivät torstaina olevan niin matalalla, että päätin lähteä tälle hurjalle matkalle kohti Harstadia ja Norjaa. Taija ja Riittahan olivat tehneet samaisen matkan viimevuonna ilman ongelmia.
No menomatka oli todella upea kauniine keleineen ja Lapin poroineen. Kaikkien mutkien kautta saimme onneksi Harstadista hotellista huoneen, jossa ehdin hieman laitella Sampoa pitkän matkan jälkeen. Aamulla keli olikin ihan hirveä lunta ja tuulta piisasi myrskyksi asti. Näyttelypaikalle selvisimme kunnialla kelistä huolimatta. Mitä nyt kastuimme totaalisesti... Vihdoinkin oli Sampon Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtalin vuoro kehässä. Sampo oli ainoa lammaskoira kehässä ja oli ROP saaden Norjan sertin. Palkintoja hakiessamme kuulimme, että silta oli suljettu, joten ryhmiin jäänti olikin itsestään selvyys. Ykkösryhmässä Sampo sijoittui kolmanneksi ja Taijan Albin voitti ryhmän ;) Rodun ja ryhmän tuomaroi Kornelia Butrimova, Liettuasta.
Sitten ei kun miettimään kotiin lähtöä. Otimme riskin ja suuntasimme auton nokan kohti kotia. Matka kesti kaiken kaikkiaan 20h yhtä jaksoista ajoa. Tällä hetkellä olen siis todella väsynyt, mutta onnellinen viikonlopun poteista! 3 ROP-koiraa 3:ssa eri maassa :)

Tässä hieman tunnelmaa Ruotsin rajalta...

 

19.4.2009 Outokummun ryhmänäyttely

"Luka" Soft Motion´s Blues Brother korkkasi näyttelyuransa todella upeasti. ROP ja serti heti ensimmäisessä näyttelyssään. Rodun tuomaroi Elena Ruskovaara Suomesta. Kiitos kaikille Saria ja Lukaa auttaneille käsipareille :)

 

18.4.2009 Sillamäki/ Viro

Ystäväni Riitta ja Satu lupasivat ottaa Esmeraldan heidän mukaansa näyttelymatkalle Viroon. Riitta hoitaisi "Essun" esittämisen ja Satu hoitaisi Aussiet. No täytyy sanoa, että Riitta hoiti homman paremmin kuin hyvin... Kiitos siitä!
Soft Motion´s By My Side olikin Juniori ROP ja ROP voittaen valionartun paras narttu kehässä. Ryhmäkehissä kaiken kukkaraksi sijoitus kolmanneksi :)
Rodun ja ryhmän tuomaroi Aleksandr Soroko, Valkovenäjältä.

 

13.4.2009 Lappeenranta KV

Aamulla karavaanimme starttasi kohti Lappeenrannan KV näyttelyä. Lammaskoiria oli kehään ilmoitettu 0+1, 8+2 koiraa. "Sampo" Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal aloitti juniori luokassa saaden erin ja voittaen luokan. Ikäväksemme huomasimme, että "Elmo" Soft Motion´s Be My Quest oli kehittänyt itselleen alapurenna muutamassa kuukaudessa. Laatuarvosteluksi tulikin T. Vain 2 urosta sai erinomaisen ja Sampo veti näistä pidemmän korren voittaen urokset ja saaden sertin. "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side korkkasi Suomen näyttely uransa saaden narttujen ainoan erin ja näin ollen oli paras narttu saaden sertin. Lopullinen tulos olikin Sampo ROP ja Esmeralda VSP.
Tuomarina Suomalainen Rva Gunnel Holm.


Soft Motion´s By My Side VSP - Häagandazs Aus Dem Elbe-Urstromtal ROP

 

24.3.2009 Terveystuloksia

"Helli" Drover´s Very Best käväisi 5,5 vuoden iässä silmätarkastuksessa. Silmälääkäri Päivi Vanhapelto totesi jälleen kerran Hellin silmät terveiksi :)

 

14.3.2009 Tampere KV

"Alma" Soft Motion´s Bedtime Story osallistui ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä 10kk vanhana. Alma sai Englantilaiselta Seamus Oatesilta EH:n. Arvostelu oli todella eronomainen, mutta tuomari totesi, että Alma tarvitsee aikaa.
Alman arvostelu: Slow maturing female, very well presented, pleasing head, dark eyes, good bite, nice long neck, deep chest, nice short back, moving a little close behind.

 

24.2.2009 Terveystuloksia

"Sampo" Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtal käväisi jokin aika sitten lonkka -ja kyynärkuvissa. Kuvaavan elänlääkärin arvio osui oikeaan...Sampon lonkat A/A ja kyynäreet 0/0.

 

14.2.2009 Tallinna KV

"Sampo" Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtal ja pikku sintti "Esmeralda" Soft Motion´s By My Side oli ilmoitettu Tallinnan KV näyttelyyn. Lammaskoiria oli ilmoitettu kehään peräti 15 koiraa. Rodun tuomaroi Satu Tanner Suomesta. Myöhemmin tajusin, että juniorit esitetään Virossa ensiksi ja tarvitsisin apukädet. Mirvan Ayrton, kun oli menossa pian niiden jälkeen kehään. Onneksi Knl Tres Coloresin kasvattaja (Australianpaimenkoira) Rampe oli paikalla ja hän lupautui auttamaan minua. Aluksi kehässä aloitti "Sampo", joka voitti luokkansa saaden Jun sertin. Sitten olikin Esmeraldan vuoro. Juniori narttuja oli 4 kehässä. Tuomarimme juoksutti oikein urakalla samalla kertoen harjoittelija tuomarille rodusta. Esmeralda yllätti ja voitti luokkansa saaden myös Jun sertin. No tätä tilannetta en ollut edes ajatellut! Rampe joutuikin kehään esittämään lammaskoiraa. Lykkäsin Essun Rampelle ja Sampon esitin itse, koska Sampolla on niin paljon isompi turkki. Tuomari juoksutti taas monta kierrosta ympäri. Sitten tulikin käsky, että vaihtakaa koiria... ja taas juostiin. Esmeralda oli ROP-Juniori ja Sampo VSP-Juniori. Sitten odoteltiin PU-luokan alkua. Mirvan Ayrton voitti urokset Sampon ollessa hienosti PU2. Lopulta oli PN-luokan alku. Taas juostiin monta kierrosta ja lopulta Esmeralda voitti nartut ollen PN1. Ayrton oli lopulta VSP ja Esmeralda ROP vain 9,5kk iässä. Esmeralda joutuikin esimmäisessä virallisessa näyttelyssään heti ryhmäkehiin ja sijoittui isossa Junnu kehässä ryhmän kolmanneksi. Ryhmä tuomarina Rva Elsbeth Clerc Sveitsistä. Todella uskomaton päivä! Kaiken kukkuraksi mahduimme vielä aikaisempaan laivaan ja totesimme Mirvan kanssa, että oli kyllä kaikinpuolin uskomaton päivä :)


Kuvassa: Soft Motion´s By My Side "Esmeralda"

 

25.1. Juhlintaa...
Eilen Sampo täytti täydet 1-vuotta. Näyttelystä ostinkin kaikille herkulliset luut, joita nautiskeltiin iltasella.
Tänään hieman spurttailttin takametsikössä nautiskellen lumisista maisemista. Ikävä kyllä taivaalta tihutteli vettä. Saas nähdä kauan tätä ihanuutta kestää...
Kohta mä syön sut....
Sampo kävikin tuumasta toimeen...

 

24.1.2009 Turku KV
17 lammaskoiraa oli ilmoitettu Italialaisen Barbara Gallicchion kehään. "Sampo" Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtal voitti aluksi junioriurokset erillä ja lopulta sijottui PU 3:ksi vara-sertin kera. "Alli" Soft Motion´s April Love sai laatuarvostelussa erinomaisen ja oli valionarttujen neljäs keskeneräisessä turkissaan
Sampon arvostelu: Top quality dog. Perfectly handled and presented. In top condition. Beautiful outline. Very good colour and quality coat. Excellent head. Very nice expression. Perfect set of ears. Excellent neck, shoulder and upperarm. Excellent topline and hind angulation. Very good bones. Very nice mover.
Allin arvostelu: Lovely bitch. Very typy. Good size and bones. Well presented. In very good condition. Very nice head, eyes and pigmentation. Good set of ears. Very good neck, shoulder and topline. Cobby and harmonic in angulations front and rear. Moves well from all side. Very good quality coat.

 

18.1.2009 Lahden ryhmänäyttely
"Elmo" Soft Motion´s Be My Quest kävi harjoittelemassa näyttelytouhuja. Tuomari Johan Juslin ei katsonut, että Elmo on kunniapalkinnon arvoinen vaan tuloksena punainen nauha. No harjoitus tekee mestarin ja katsotaan kuinka seuraavalla kerralla käy.
Elmon arvostelu: Matalaraajainen, pitkärunkoinen uros. Hyvin kehittynyt leveä kallo-osa, keskivahva kuono, etuasentoiset lavat, seurauksena lyhyt kaula ja etuaskel. Suora ylälinja, liian taakse laskeva lantio, voimaton taka-askel, pentukarva.

 

10.1.2009 Kajaani INT
"Sampo" Häagan Dazs Aus Dem Elbe-Urstromtal oli ilmoitettu Kajaanin INT näyttelyyn. Matka oli pitkä, joten karavaanimme aloitti matkan jo perjantaina. Kateellisina katselimme lumisia maisemia ja manasimme pääkaupunkiseudun säätilaa. Koirat Albin ja Signe (Aussit) ja niiden emännät Taija ja Riitta nauttivat hotellin antimista 100%. Aamulla pyrähdimme lyhyen matkan hotellista näyttelypaikalle. Maapohjaisessa hallissa lammaskoiran kanssa oli todella haastavaa. Sampon jalat oikein imaisivat tonneittain hiekkaa ja niiden putsaaminen kehään ei ollut mukavaa. Vihdoinkin alkoi arvostelu ja Sampo voitti junioriluokan ollen lopulta PU2 ja sai toisen sertinsä. Koiria oli kehässä 5 urosta ja 2 narttua. Tuomarina Elina Haapaniemi, Suomi.
Kiitos hyvästä seurasta ;)
Sampon arvostelu: Vuoden vanha maskuliininen mittasuhteiltaan erinomainen junioriuros, joka esitetään vahvassa turkissa. Varsin hyvä päänmuoto ja silmien väri. Purenta OK. Hyvä kaula. Sopiva lapaluukulmaus ja hyvä luusto. Ikäisekseen erinomainen runko. Sopivasti kulmautuneet takaraajat ja hyvä matala kinner. Hyvä raajakorkeus. Ikäisekseen tasapainoinen. Liikkuu takaa hyvin, etuliike saisi olla hieman parempi.

 

Uutisia 2008

 

 

 


©
Copyright & Desingner Heidi Andersson